zondag 29 januari 2012

Nail art tutorial: Koekiemonster


Een erg schattige nail-art vind ik de Koekiemonster nail-art. Deze had ik zelf al een keer gemaakt en het leuk me leuk om hem opnieuw te maken in de vorm van een tutorial. Het is wel mijn versie van koekiemonster, ik had er geen voorbeeld bij toen ik hem maakte dus ik hij iets anders geworden dan het origineel. Kijk verder voor de tutorial!
Voor deze nail-art heb je nodig:
-Een witte nagellak ( ik gebruikte Catrice - Snow Motion)
- Een donkerbruine nagellak ( ik gebruikte Essence - Spicy)
- Een lichtbruine nagellak ( ik gebruikte Essence - Irreplaceable)
- Een blauwe nagellak ( ik gebruikte Catrice - Blue Cara Ciao)
- Een zwarte nagellak ( ik gebruikte de zwarte kleur van Essence - My Sparkling Acrobat)
- Een Dottingtool of een speld met plastic 'kopje'
- Zwarte striper of tandenstokers

klik voor een duidelijkere foto
1. Kies op welke nagel je Koekiemonster wil maken en op welke je de koekjes maakt. (Je kan er natuurlijk voor kiezen om op alle nagels Koekiemonster te maken maar dat ik best veel werk. Het leukste vind ik om op één nagel Koekiemonster te maken en op de rest koekjes.) Lak de bovenste helft van je nagel waar Koekiemonster op komt blauw en zorg dat de vorm een beetje rond wordt zoals op de foto. Lak de rest van je nagels op dezelfde manier met lichtbruin.

2. Als de lichtbruine kleur droog is ga je met een dottingtool of een speld stipjes op het koekje zetten met de donkerbruine nagellak. Zorg dat er niet teveel nagellak aan je dottingtool komt, want dan kan het een beetje slordig worden.

3. Zet daarna op de blauwe nagellak met wit twee grote ronde stippen voor de ogen. Dit kan met een dottingtool of speld maar omdat ze dan een beetje te klein worden kan je beter een heel klein beetje nagellak aan je kwastje hebben en dan voorzichtig de ogen maken.
Terwijl je moet wachten tot de ogen droog zijn kan je alvast met zwart de mond maken. Ik gebruikte hiervoor een tandenstoker met een beetje zwart nagellak eraan. De vorm van de mond maakt niet heel erg uit, kies gewoon wat je leuk vindt :)


4. Als de ogen droog zijn zet je in allebei twee kleinere zwarte stippen, dit doe je het makkelijkst met de dottingtool/speld.
5. Als dat ook droog is zet je met een kleinere dottingtool/speld nog een heel klein wit stipje in het zwart (Optioneel, je kan het ook zonder het witte stipje doen maar het is maar net wat jij leuker vindt). Daarna omlijn je met een striper of met nagellak aan een tandenstoker de twee nail-arts, dit is ook optioneel maar zo ziet het er net iets cartoon-achtiger uit.


En dat is alles, klaar zijn je superschattige Koekiemonster nagels!
Wat vind jij van deze nail-art?
xxx, Judith

9 opmerkingen: